Рецепти

Медена пита



Састојци:


  • Коре
         150 г шећера
         1 јаје
         2 кашике меда
         3 кашике млека
         3 кашике масти
         1 кашичица соде бикарбоне
         400 г брашна

  • Фил
         5 кашика гриза
         1 литар млека
         250 г путера
         250 г прах шећера
         2 кашичице рума

  • Глазура
         100 г чоколаде
         2 кашичице уља

Упутство:

1.
У шерпи варјачом добро сједините шећер, јаје, мед, млеко, маст. Додајте и соду бикарбону. Додајте на шпорет, средње загрејан, и мешајте док се маса добро не загреје. Не треба да проври.






2.
Склоните шерпу са шпорета и додајте брашно. Сједините све састојке.








3. Преручите тесто на даску за мешање и оставите га да се охлади.


4. Поделите тесто на три једнака дела. Један део теста развуците оклагијом на радној површини.










5. Тесто се лако развлачи, и не пуца јер је масно. Пеците кору у претходно загрејанор рерни 10 минута на 200 степени.










6.  Када је кора печена дугачким ножем одвојите тесто од тепсије.










7. Кора ће сама лако склизнути са тепсије. Пре развлачења следеће коре, тепсију расхладите под млазом воде. На исти начин направите још две коре.










8. Гриз ставите у хладно млеко. Кувајте га, стално мешајући, док се добро не згусне. Охладите га, уз повремено мешање.










9. Умутите путер са прах шећером и додајте рум.










10. Припремљеној маси додајте охлађен гриз. Добро сједините све састојке фила.










11. Прву кору окрените наопачке (да доња страна буде горе). Фил поделите на два дела и распоредите га преко коре.










12. На фил ставите другу кору и нанесите остатак фила. Од горе ставите и трећу кору.










13. Чоколаду растопите на пари и помешајте је са уљем. Оставите је да се мало прохлади.










14. Припремљену глазуру распоредите преко целе коре.










Време спремања: 80 минута


Пријатно ;)

Нема коментара:

Постави коментар